-

Uusikuu leijonan merkissä ja 8.8. oleva Leijonaportti

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 4.8. kello 14:13 on Uusikuu leijonan merkissä. Tämänkertainen Uusikuu on erityisen valovoimaista aikaa Vestan ollessa konjunktiossa Aurinkoon ja Kuuhun sekä toisella puolella olevaan Venukseen. Vesta symboloi puhtautta, omistautumista ja henkistä keskittymistä. Vesta edustaa sitä, mihin omistaudumme ja keskitymme elämässämme. Tämä voi olla työ, henkinen polku, perhe tai mikä tahansa henkilökohtainen projekti. Vesta liittyy myös puhtauteen ja pyhitykseen. Se voi viitata tarpeeseen säilyttää jokin osa elämästä puhtaana tai pyhänä. Vesta symboloi sisäistä tulta ja elinvoimaa. Se voi edustaa inspiraatiota ja sitä voimaa, joka pitää meidät liikkeellä ja omistautuneina tavoitteillemme. Se voi auttaa tunnistamaan elämänalueet, joissa olemme valmiita uhrautumaan ja omistautumaan täydellisesti. Vestan symboliikka rohkaisee meitä löytämään tasapainon omistautumisen ja henkilökohtaisten tarpeiden välillä, ja käyttämään sisäistä voimaamme positiivisesti ja rakentavasti. Vestan vaikutus rohkaisee meitä etsimään ja vaalimaan pyhyyttä arjessamme, olipa kyseessä henkinen harjoitus, omistautuminen tärkeille asioille tai pyhän tilan luominen. Vestan pyhä tuli symboloi jatkuvuutta, suojaa ja yhteyttä pyhään. Sen energia auttaa henkilöä löytämään syvemmän merkityksen ja tarkoituksen elämässä.

Uudenkuun kartalla Venus on leijonan viimeisessä asteessa, ennen kuin siirtyy maanantaina 5.8. neitsyen merkkiin. Jupiterin ja Marsin sekstiilit Auringolle ja Kuulle tuovat aikaan laajentavan ja energisen lisänsä. Ennen Uudenkuun aikaa käymme Vanhankuun vaiheen päätökseen. Sisäiset sielunmaisemat vaihtuvat meren syvyyksistä hieman keveämpiin tunnelmiin.

”Ongelma ei ole koskaan, kuinka saada uusia, omaperäisiä ajatuksia mieleen, vaan kuinka karkottaa vanhat sieltä pois. Jokainen mieli on rakennus täynnä vanhanaikaisia kalusteita. Siivoa yksi mielesi nurkka puhtaaksi, ja luovuus täyttää sen välittömästi.”-Dee Hock

 

 

Venus on kovan paineen alla. Venuksen ja Uranuksen välinen neliö vaatii tilaa tehdä asiat omalla tavalla ja omaan tahtiin. Tarvitsemme enemmän aikaa itsellemme, jotta voimme nähdä asiat eri perspektiivistä käsin. Venus on Jod-suurkuvion kärkenä perääntyvän Pluton ja perääntyvän Neptunuksen tehdessä sille kvinkunssi aspekteja. Tämä on oivallinen aika tarkistaa elämänsuuntaviivoja sekä omaa arvomaailmaa, jotta voimme olla paremmin linjassa itsemme kanssa. Myös ihmissuhteissa on tärkeä tunnistaa mitkä suhteet tukevat, ja mitkä taas menevät miinuksen puolelle.

Uranuksen, Pluton ja Junon Kultainen kolmio täydentyy Neptunuksen myötä Leija suurkuvioksi. Ajassa on kannatteleva voima, joka oikein käytettynä tuplaa Uudenkuun uusiutuvan energian ja sen tuomat mahdollisuudet.

 

 

Maanantaina 5.8. alkaa Merkuriuksen perääntyvä vaihe. Merkurius on neitsyen merkissä omalla luontaisella maaperällään. Perääntyvän Cereksen kolmio Merkuriukselle auttaa näkemään niitä asioita, joita tarvitsemme voimaantumiseen sekä jaksamiseen. Marsin ja Merkuriuksen välinen neliö aiheuttaa turhautumia ja mahdollista aggressiivisuutta, jos emme saa tehdä asioita omaan tahtiin. On hyvä ottaa aikaa muuttuville tekijöille sekä aikatauluille, koska moni asia voi mennä uusiksi. Perääntyvän vaiheen aikana on hyvä saattaa keskeneräisiä asioita päätökseen. Vaikka osa asioista takkuaa, ajassa on paljon voimaa, jota kannattaa tietoisesti hyödyntää.

"Älyllä ei ole juurikaan tekemistä löytämisen tiellä. Tulee tietoisuuden loikka, kutsu sitä intuitioksi tai miksi haluat, ratkaisu tulee luoksesi etkä tiedä miten tai miksi. ” - Albert Einstein

 

 

Tarot korteissa leijonan kortti on Voima. Rider-Waite-pakassa Voima-kortti kuvaa naista, joka lempeästi pitää kiinni leijonan leuoista. Kortin nainen kuvastaa lempeyttä, myötätuntoa, rauhallisuutta, henkistä ja sisäistä voimaa. Hänen kykynsä hallita leijonaa edustaa tasapainoa ja itsehillintää. Hänellä on kyky rauhoittaa ja ohjata leijonaa. Leijona symboloi intohimoja, primitiivisiä voimia ja eläimellisiä vaistoja, kun taas nainen symboloi voimaa ja itsehillintää. Se symboloi voimaa, rohkeutta ja hallintaa omista primitiivisistä puolista. Kortti muistuttaa, että hallitsemattomat tunteet ja vaistot vaativat lempeää ohjausta. Kukka-seppele symboloi elämän sykliä ja puhtautta. Se osoittaa, että todellinen voima on myötätuntoista ja empaattista. Naisen valkoinen mekko edustaa puhdasta aikomusta, viattomuutta ja hengellisyyttä. Vaakatasossa oleva kahdeksikko, eli äärettömyyden symboli naisen pään yllä viittaa ikuiseen sielunvoimaan ja potentiaaliin. Se kuvaa jatkuvaa kasvua ja kehitystä. Voiman kortti yhdistää fyysisen ja henkisen voiman, ja sen viesti on, että todellinen voima tulee sydämestä ja sielusta. Kortti muistuttaa, että todellinen voima ei ole aggressiivisuutta, vaan lempeää voimaa ja itsehillintää ja että on tärkeää hallita impulsseja ja löytää sisäinen rauha. Kortti kehottaa kohtaamaan haasteet lempeydellä, itsevarmuudella ja päättäväisyydellä ja se muistuttaa voimasta sekä kyvystä hallita omia tunteita. Kortti symboloi sydämen ääntä ja luovuutta sekä muistuttaa kuinka ottaa vaikeatkin tilanteet haltuun. Voiman kortti opettaa, että todellinen vahvuus tulee sydämestä ja viisaudesta, ei pakottamisesta. Yhdistämällä myötätunnon ja voiman voimme löytää syvää rauhaa ja viisautta itsestämme ja näin voimme pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa. Kortti korostaa myötätunnon ja rakkauden merkitystä. Se muistuttaa kuinka tärkeää on löytää tasapaino fyysisen ja henkisen voiman välillä.

Leijonaportti on vuosittainen tapahtuma, joka on vahvimmillaan 8.8. Tämän vuoden portti energia on kolminkertainen, kun otetaan vuosiluvusta tuleva kahdeksikko mukaan. Muinaisessa Egyptissä tätä pidettiin pyhänä aikana, koska Sirius nousi samaan aikaan Niilin tulvan kanssa, joka ravitsi maata ja teki siitä hedelmällisen. Leijonaportin aikaan Aurinko on leijonan merkissä, Sirius nousee taivaalle ja on linjassa Gizan pyramidin kanssa. Sirius edustaa henkistä Aurinkoa, kirkasta tietoisuutta, viisautta, edistyksellisyyttä, parantavaa energiaa ja lempeää ymmärrystä. Tämä aika koetaan voimakkaana ajanjaksona henkiselle kasvulle ja manifestoinnille, jolloin on mahdollisuus syventää yhteyttä omaan sisäiseen voimaan. Tämä on myös hyvä aika aloittaa uusia projekteja ja päästää irti vanhasta. Se myös rohkaisee löytämään rohkeutta ja voimaa sisältäpäin. Tämä on luovuuden, sydämen, rakkauden ja parantumisen juhla-aika. Nyt on hyvä puhdistaa, että ravita sieluaan sekä selkeyttää näkemyksiä tulevaa varten. Tämä on irti päästämisen, fokusoinnin sekä sydämenäänen tunnistamisen kulta-aika. Leijonaportti aloittaa uuden jakson, jolloin jotain vanhaa jää taakse. Nyt on otollinen aika sekä puhdistaa että ravita sieluaan sekä keskittyä tarkistamaan ja vahvistamaan omaa sielun suunnitelmaa. Hyödynnä tätä aikaa keskittyäksesi tavoitteisiisi sekä kirjoita ylös ja visualisoi unelmasi ja toiveesi. Voit selkeyttää elämäsi suuntaviivoja ja tietoisesti nostaa värähtelytasoa sekä yhdistää elämän eri kerrokset.

Leijonaportin aikaan Aurinko on sekstiilissä Jupiteriin sekä Marsiin, joten päivä on monin tavoin vahvistava ja nostattava. Perääntyvän Merkuriuksen ja Venuksen konjunktio neitsyen merkissä auttaa entistä tarkemmin näkemään mitä muutoksia tarvitaan, jotta saamme paremmin elämän ohjaksista kiinni. On hyvä aika esittää itselleen tärkeitä kysymyksiä, jotta voimme ohjautua enemmissä määrin oman näköistä elämää kohden. Minkälaiset ihmissuhteet lisäävät sydämen lämpöä? Kuulenko sisäisen lapsen äänen? Mitä sillä on sanottavana? Mitkä asiat merkitsevät minulle eniten? Mistä tulen onnelliseksi? Mitkä asiat saavat sydämeni sykkimään?

”Jokainen lapsi on taiteilija. Ongelma on siinä, miten pysyä taiteilijana, kun kasvaa.” -Pablo Picasso

Ajassa on uusiutuva ja puhdistava luonne. Voimme vapautua menneisyyden painolasteista, kun vain uskallamme kuunnella rohkeasti sydämestä kumpuavia viestejä. Voimme löytää niitä asioita, jotka ruokkivat luovuuttamme ja saavat sisäisen valomme loistamaan. Ajan omistautunut ja intohimoinen vetovoima vie meidät sydäntietoisuuden äärelle. Aurinko symboloi sisäistä valoa ja meissä jokaisessa olevaa ydinidentiteettiä. Aurinko edustaa sisäisen lapsen voimaa, itseilmaisua ja luovuutta. Siihen liitetään myös kutsumus ja elämänhalu. Jokaisella meillä sisäinen tuli, joka välillä palaa pienemmällä liekillä, kunnes on taas aika kukoistaa ja olla omassa voimassaan.

”Uneksin maalaukseni, ja sitten maalaan uneni.” -Vincent van Gogh

Kaunista Uudenkuun ja Leijonaportin aikaa! Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen