-

Täysikuu kauriin merkissä

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 20.7. Mars siirtyy kaksosten merkkiin. Marsin ja Uranuksen välinen konjunktio lisää tuulta purjeisiin, joten ajanlaatu on tältä osin erittäin vauhdikas ja tapahtumarikas. Marsin ja Uranuksen sekstiili perääntyvälle Neptunukselle pehmentää ajanlaatua hieman vetisemmäksi. Se tuo tullessaan tunteikkuutta ja herkkyyttä, mutta mahdollisesti myös hämmennystä. Mars on kuin villihevonen, josta voi olla vaikea saada otetta. Parhaimmillaan se näyttää uusia polkuja sekä mahdollisuuksia, mutta riskinä on juurettomuus ja äkilliset suunnanmuutokset.

 

 

Sunnuntaina 21.7. kello 13:17 on Täysikuu kauriin merkissä. Kyseessä on toinen peräkkäinen kauriin Täysikuu. Tällä kertaa Aurinko ja Kuu ovat 29 asteessa eli viimeisissä asteissa ennen merkkisijainnin muutosta. Maanantaina 22.7. Aurinko siirtyy leijonan merkkiin eli omaan luonnolliseen merkkisijaintiinsa. Tämänkertainen Täysikuu on erittäin intensiivinen perääntyvän Pluton ollessa konjunktiossa Kuuhun ja oppositiossa Aurinkoon. Täydenkuun kartalla Mars ja Uranus ovat sekstiilissä Aurinkoon ja kolmiossa Kuun ja Pluton konjunktioon. Neptunuksen kolmio Auringolle sekä sekstiili Kuulle täydentää tämän Kehto suurkuvioksi. Ajassa on paljon mahdollisuuksia, mutta Auringon oppositio Kuulle sekä Plutolle on kaksiteräinen miekka, joka tulee valjastaa omannäköiseksi työkaluksi. Ajassa oleva paine pitää huolen siitä, että muutosvoima pääsee synnyttämään jotain aivan uutta. Se voi olla myös asioiden näkemistä uudessa valossa.

”Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on - ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin.” — Frances Rodman

Täysikuu merkitsee syklin huipentumaa, täyteyttä ja täyttymystä. Se edustaa projektien, tavoitteiden ja pyrkimysten saavuttamista. Se on hetki, jolloin asiat ovat kypsiä ja valmiita poimittavaksi. Kuu hallitsee veden liikkeitä, kuten vuorovesiä, ja se yhdistetään usein tunteisiin ja alitajuntaan. Täysikuu tuo esiin piilotettuja tunteita ja alitajunnan asioita, mikä voi johtaa voimakkaisiin emotionaalisiin kokemuksiin. Täysikuu edustaa valoa pimeydessä, täyteyttä, tunteiden voimaa ja henkistä syvyyttä.

 

 

Venuksen ja Vestan konjunktio leijonan merkissä on intohimoinen, omistautuva ja valovoimainen kuvio. Jupiterin sekstiili Venukselle, Vestalle sekä Kuunnoususolmulle avaa tulevaisuuden mahdollisuuksia entisestään. Tämä kuvio on todellinen onnenkantamoinen, jota kannattaa hyödyntää. Mitkä asiat saavat sydämesi liekkeihin? Miten voit ammentaa enemmissä määrin itsesi näköisiä valintoja ja saada niistä pitkäkestoisia onnistumisia? Perääntyvän Cereksen kvinkunssi Venukselle toimii avaimena, ettet unohda itseäsi ja tarpeitasi. On tärkeä tunnistaa mitkä asiat ravitsevat ja tukevat jaksamistasi.

”Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman, sinulta ei puutu mitään. ” — Cicero

Merkurius on leijonan merkissä ja neliössä Marsiin ja Uranukseen. Ajassa on ylivirittynyt tunnelma, joka saattaa tuntua sekavalta. Jos tätä energiaa saa kanavoitua johonkin tekemiseen, saatamme saada yllättäviä oivalluksia ja uusia näkökulmia. Merkuriuksen ja Khironin välinen kolmio on parantavaa eliksiiriä, jonka avulla voimme ymmärtää paremmin mitä tarvitsemme parantuaksemme vanhoista ja olevista haavoista.

 

 

Auringon tarot kortti on nimensä mukaisesti Aurinko, joka symboloi iloa, onnea, valoa ja menestystä. Kortti symboloi sisäisen lapsen onnellisuutta sekä riemua. Kortin yläosassa oleva aurinko symboloi valoa, lämpöä, elinvoimaa ja selkeyttä. Se edustaa myös tietoisuutta ja henkistä valaistumista. Aurinko on kaiken elämän lähde ja symboloi kaikkea positiivista ja elämää antavaa. Aurinko tuo valoa ja paljastaa totuuden. Kortissa on lapsi, joka ratsastaa valkoisella hevosella. Lapsi symboloi viattomuutta, puhtautta ja luonnollista iloa. Hän on usein kuvattu ilman vaatteita, mikä viittaa siihen, että hänellä ei ole mitään salattavaa – täydellinen avoimuus ja vilpittömyys, ilman salaisuuksia tai häpeää. Lapsen ratsastama valkoinen hevonen edustaa voimaa, puhtautta ja suojelusta. Hevonen liikkuu vakaasti ja varmasti, symboloiden myös eteenpäin menemistä ja edistystä. Lapsen kädessä oleva suuri punainen lippu symboloi energiaa, intohimoa ja toiminnan voimaa. Punainen väri tuo korttiin myös dynaamisuutta ja liikettä, ja lippu itsessään symboloi voittoa ja juhlaa. Aurinkoa ympäröivät auringonkukat symboloivat kasvua, hedelmällisyyttä, elämän kiertokulkua ja positiivisuutta. Ne kääntyvät aina aurinkoa kohti, mikä symboloi pyrkimystä kohti valoa ja totuutta. Kortin alaosassa näkyvä matala kivimuuri symboloi ihmisen rakentamia esteitä ja rajoituksia, mutta myös suojaa ja turvallisuutta. Se on matala ja voitettavissa, mikä viittaa siihen, että mahdolliset esteet on helppo ylittää.

Aurinko-kortin symbolit yhdessä viittaavat iloiseen ja positiiviseen ajanjaksoon, jossa elämä on täynnä valoa, selkeyttä ja elinvoimaa. Kortti edustaa menestystä, onnellisuutta ja uuden alkua. Se kannustaa etsimään totuutta ja elämään rehellisesti, avoimesti ja intohimoisesti. Kortti tuo mukanaan selkeyttä, ja se voi merkitä totuuden paljastumista tai uuden ymmärryksen syntymistä.

 

 

Siinä missä Aurinko tuo näkyviin, Kuun merkitys on alitajuisempi ja mystisempi. Kuun tarot kortti on Ylipapitar, jota käsiteltiin muutama blogiteksti aikaisemmin. Ylipapitar symboloi mysteeriä, intuitiota, alitajuntaa ja salattua tietoa. Se kutsuu meitä tutkimaan sisäistä maailmaa, kuuntelemaan intuitiota ja etsimään syvempää ymmärrystä. Siinä missä Aurinko tuo näkyviin, Ylipapittaren kortti muistuttaa, että kaikki vastaukset eivät ole heti nähtävissä ja että syvempi viisaus löytyy usein alitajunnasta ja henkisestä yhteydestä. Kortti kehottaa luottamaan omaan intuitioon ja kuuntelemaan sisäistä ääntä. Se viittaa siihen, että vastaus kysymyksiin löytyy sisältäsi, ei ulkoisista lähteistä. Siinä missä Aurinko muistuttaa sisäisen lapsen tarpeista ja elämästä nauttimisesta, Ylipapitar kehottaa olemaan kärsivällinen ja odottamaan oikeaa hetkeä toimia. Yhdistelmänä kortit muistuttavat, että on tärkeä antaa itselleen aikaa tunnistaa mitä sisältä kumpuavat viestit kertovat. Samaan aikaan voimme ottaa rennosti ja nauttia elämästä sekä luoda uudelleen yhteys sisäisen lapsen viisauteen. Mitä sillä on sanottavana? Minkälaisia neuvoja se antaisi tämänhetkiseen elämäntilanteeseen?

”Kannamme mukanamme ihmeitä, joita etsimme muualta.” — Sir Thomas Brown

Kaunista viikonloppua! Johanna

 


Teoskuva; Tiina Poutanen