Täydenkuun tunnelmissa
`Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla, kuin silloin, kun loimme ne.`-Albert Einstein
29.5.2018 klo 17:19 on Täysikuu jousimiehen tulimerkissä. Täydenkuun kartalla Aurinko sekä Kuu ovat positiivisissa kulmissa suhteessa vesimiehessä olevaan Marsiin. Tuli ja ilma voivat olla varsin leimahtava yhdistelmä niin hyvässä kuin haasteessakin. Saturnuksen kvinkunssi Auringolle on alitajuinen kulma, mikä saattaa nostaa esille piiloon jääneitä kokemuksia sekä tunteita. Samanaikaisesti Aurinko on sekstiilissä leijonan merkissä olevaan Kuunnoususolmuun ja Täysikuu kolmiossa vesimiehen merkissä olevaan Kuunlaskusolmuun, missä on Mars mukana. Suomennettuna tämä on erittäin hyvä kuvio. Tämänkertainen Täysikuu on hyvä aika miettiä elämää taaksepäin ja havainnoida onko siellä selkeitä toistuvia kuvioita. Miten esimerkiksi olet toiminut voimavarojen, toiminnan sekä jaksamisen suhteen? Kun innostut, miten se toimii kohdallasi? Oletko enemmän `introvertti`, jolloin tarvitset aikaa ja tilaa saada asioita käytäntöön vai `ekstrovertti` eli olet jo menossa tukkaputkella, ennen kuin olet saanut ajatusta edes loppuun? Kummassakin puolessa on sekä hyveensä että haasteensa. Elämä on tasapainottelua monen sekä sisäisen ja ulkoisen asian suhteen.
En ole vielä tavannut ihmistä, joka olisi vain introvertti tai ekstrovertti. C.G.Jung on määritellyt nämä persoonallisuustyypeiksi, mihin hän on ottanut mukaan myös ambivertin, mikä on sekoitus näitä kumpaakin. Yleisesti sanottuna introvertti on sisäänpäin kääntynyt ja ekstrovertti ulospäin kääntynyt. Hän erottelee tämän lisäksi neljä eri toimintoa. mitkä ovat ajattelu, tunne, intuitio ja aisti. Nämä leimaavat niin introvertin, ekstrovertin sekä ambivertin persoonallisuutta. Tästä voisi kirjoittaa vaikka kuinka, mutta ajallisesti tärkeää on, kuinka koemme näitä puolia ja eroavaisuuksia itsessämme. Kun katsomme elämäämme taaksepäin voimme nähdä asioita, mistä olemme löytäneet avaimia, mitkä ovat auttaneet avaamaan lisäovia. Jokaisella meistä on myös todennäköisesti eritasoisia toistuvia teemoja sekä haasteita, mitä kohdata. Ajattelen näiden olevan kuin vuosirenkaita, mitkä laajentavat ja muuttavat meitä sekä käsityksiämme. Kun jokin kohta aktivoituu, aktivoituu myös vuosirenkaan vastaavat edelliset kohdat tai `pisteet`, kunnes olemme kasvaneet niistä sen verran kauas, että ne ovat `menettäneet merkityksensä`.
Palatkaamme Täydenkuun tunnelmiin. Silloin olemme usein tunnetasolla hyvin herkillä. Nyt kun Kuunsolmut ovat positiivisissa aspekteissa suhteessa Täysikuuhun, voimme tietoisesti antaa itsellemme tilaa `puhdistaa` mielemme sekä tunteemme vanhoista esille tulevista asioista. En lähtisi `ronkkimaan` mitään eli tarkoitus ei ole uida liian syviin vesiin. Se ei palvele tätä hetkeä eikä meitä. Parhaimmillaan tämä Täysikuu keventää ja helpottaa meitä, sekä tuo innostunutta ja uusiutunutta voimaa käyttöömme.
Keskiviikkona 30.5. Merkurius siirtyy omaan merkkiinsä kaksosiin. Khironin ja Merkuriuksen välinen sekstiili lisää potkua oivaltamiselle ja ajattelulle. Täysikuu kun on tunnepainotteinen, on hyvä miettiä näiden välistä tasapainoa. Tasapainopiste on puolivälissä `tunne-älyn` muodossa. Marsin sekä Uranuksen neliö on sähköinen tekijä, mikä saattaa vaikeuttaa rauhoittumista. Ehkäpä rauhoittuminen on helpompaa, kun käy ensin purkamassa ylimääräisen `aivo tai fyysisen sähkön` itselleen sopivalla tavalla.
Venus on ravun merkissä ja oppositiossa Saturnuksen kanssa. Tämä on tarvittava kivikengässä. Kun elämme tunteellista aikaa, on ihan tervettä ja jopa tarpeellista, että `sopivan kokoiset` ärsykkeet pitävät meidät maanpinnalla. Viikon edetessä vahvistuu Venuksen, Jupiterin sekä Neptunuksen välinen kultainen kolmio veden merkeissä. Kun tarpeelliset kitkat on käsitelty, on helpompi heittäytyä riippumatolle.
`Rakastan kertomusta pienestä tytöstä, joka näytti opettajalle maalaamaansa kuvaa. Se esitti puuta, ja puu oli maalattu purppuran väriseksi. Opettaja sanoi: "Kultaseni, minä en koskaan ole nähnyt purppuran väristä puuta." "Ai" sanoi tyttö. "Sepä todella ikävää." -Marianne Williamson
Kesäyö, Johanna Vilén