Tee itsestäsi numero
Tämä sopisi vaikkapa numerologiaa käsittelevän kirjan nimeksi. Tässä tekstissä sillä on kumminkin moninaisempi symboliikka. Käsite matemaattisesta filosofiasta, juontaa juurensa Platonin sekä Aristoteleksen näkemyksistä. Aristoteles tutki logiikkaa ja äärettömyyttä, kun taas Platon sai paljon vaikutteita pythagoralaisilta, joiden mukaan todellisuus koostui luvuista. Antiikin kreikkalainen matemaattinen filosofia sai paljon vaikutteita geometriasta. Num3rot (kyllä on oikein kirjoitettu) on rikossarja, missä ratkotaan rikoksia osittain matematiikan avulla.
Jos menemme arkipäiväiseen ja hyvin luonnolliseenkin matematiikkaan, voimme ajatella viikonpäiviä, kellonaikoja, vuodenaikoja tai vaikkapa ihmisen elämänkaarta. Mittaamme ajan lisäksi etäisyyksiä hahmottaaksemme mittasuhteita. Geometriset muodot, ovat vahva osa symboliikkaa liikennemerkeistä markkinointiin ja taiteeseen. Lisäksi on rytmi suhteessa aikaan, taiteessa kultaiseen leikkaukseen, musiikkiin tai vaikkapa tanssimusiikkiin.
Siis kyllä, tee itsestäsi numero. Tässä yhteydessä tarkoitan itseesi keskittymistä, oman luonnollisen rytmin löytämistä sekä esimerkiksi voimavarojen hahmottamista. Se, millaisen `kalenterin tai muistikirjan` teet, on aivan itsestäsi kiinni. Välillä hiljentämällä, voimme olla jopa `tehokkaampia` kuin juoksemalla tai suorittamalla mahdollisimman paljon. Eri aikoina elämme erilaisessa rytmissä.
Astrologisesti 27.11 alkava viikko on ristiriitainen. 3.12 alkava Merkuriuksen perääntyminen tuntuu jo nyt. Vaikka Merkurius on vauhdikkaassa jousimiehen merkissä, se on silti yhtymässä Saturnuksen kanssa. Merkurius edustaa mm. ajattelua, järkeä, kommunikointia sekä asioiden sisäistämistä. Saturnus on `hitaampi` ja `rajallisempi` eli se vaatii aikaa jäsentääkseen tietoa. Perääntyvän jakson aikana tarvitsemme enemmän kärsivällisyyttä niin aikataulujen, teknologian kuin kommunikoinnin suhteen. Hyvin usein mielemme on `hitaammalla`, emmekä edes oivalla yhtä nopeasti asioita, kuin `normaalisti`. Paikoin voimme jopa kokea tarvetta kääntyä sisäänpäin ja vetäytyä kaikesta hälinästä ja ruuhkasta. Mutta perääntyvä jakso on myös yhtä aikaa erittäin kiitollista aikaa. Usein jopa odotan kyseistä jaksoa jo etukäteen innolla. Se pistää meidät hyväksymään asioita ja aikatauluja tai vaikkapa kommunikointi ongelmia, mitä emme muuten jaksaisi. Tämmöinen jakso, missä `ympärillä sattuu ja tapahtuu`, on toki ärsyttäväkin, mutta samalla se on omalla tavallaan armollinen. Tämä viikko opettaa meidät hidastamaan, rauhoittumaan ja säätelemään verenpainetta sopivaksi. Perääntyminen päättyy 23.12 ja tästä sitten alkaa tämän jakson hiipuva tunnelma.
Miksi on niin vaikea pysähtyä? Usein asiat, mitä toivoisimme JOS olisi aikaa, ovat semmoisia, mitä voisimme ottaa joko päivittäin tai viikoittain käyttöön. Se, että teemme tai suoritamme kaiken pakollisen, ennen `omaa aikaa` on kyseenalaista. Mikä on pakollista? Ja jälleen voi pohtia, mitä neuvoja antaisimme itsellemme, jos olisimme vaikkapa 95-vuotiaita ja katsoisimme elämää taaksepäin. En ole tässä yhtään sen viisaampi, mutta olen oppinut pysäyttämään itseni useasti viikossa. Jos en sitä tekisi, vanha `suorittaja malli` nostaisi nopeassa tahdissa päätään ja jäisi helposti päälle. Kaikkeen tottuu ja kiireestäkin voi tulla normaalia.
Perjantaina 1.12 Venus menee jousimiehen merkkiin. Marsin oppositio sekä Uranuksen että Pallas Athenen kanssa on myös varsin liikkeelle laittava aspekti. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, 3.12 klo 17:47 on Täysikuu kaksosten eläväisessä merkissä. Neptunus on neliössä sekä Aurinkoon että Kuuhun muodostaen T-risti kuvion. Jupiter on taas kolmiossa Neptunukseen. Suomennettuna tämä tarkoittaa, että hidastaminen voi tuntua kuin olisi traktorilla moottoritiellä. Tarve mennä kovempaa kuin mitä resurssit riittävät, voi saada aikamoista painetta aikaan. Täysikuu on muutenkin tunteellista aikaa, mutta nyt riski tunteiden nopeaan heittelyyn, voi olla normaalia vahvempaa. Aika kysyy monen tekijän kautta toistamiseen samaa kysymystä; Miksi on niin vaikea pysähtyä? Vaikka aika voi tuntua ristiriitaiselta ja sekavalta, sen tarkoitus on yhteneväinen. Paineen kohtaaminen, rauhoittuminen, asioiden sekä tunteiden uudelleen puntarointi ja tätä kautta rauhallinen sekä tunnusteleva liikkeelle lähtö tuovat tasapainoa. Harva juoksee neljältä aamulla maratonia eli kaikella on aikansa. Oikeaa aikaa kunnioittamalla, voimme levätä paremmin ja toimia pienemmälläkin energialla viisaammin. Juice Leskisen, Musta aurinko nousee, kappaleessa on sanat; `Kun henki on vahva, niin vähäkin työ riittää maailman luomiseen`. Siis; mikä kiire valmiissa maailmassa?
Ikuisuuden temppeli, Johanna Vilén, 2006